SEO Analiz Google Sıralama Yarışması Kuralları Nelerdir?

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması başlarken yarışmanın detaylarını haberimizde hazırladık. Bir SEO analizi yapmak, sitenizin nasıl performans gösterdiği ve dolayısıyla nerede iyileştirileceği hakkında önemli bilgiler sağlayabilir. Bu makaleyi okuduğunuza göre, bunu zaten biliyor olma ihtimaliniz yüksek. Peki SEO analizi tam olarak nedir? Farklı türler nelerdir ve büyük bir ekip ve bütçe olmadan birini nasıl yönetirsiniz? Arama motoru optimizasyonu (SEO) analizi, arama motoru sonuçlarındaki yerleşimini iyileştirme fırsatlarını belirlemek için bir web sitesini denetleme uygulamasıdır. İlgili bir hedef, yalnızca arama motoru sonuç yerleşimini (SERP) iyileştirmek değil, aynı zamanda bu arama sonuçlarından gerçek organik yönlendirme trafiğini artırmaktır. Organik yönlendirme trafiği, pazarlamacıların genel programlarının bir parçası olarak ölçtüğü temel SEO ölçümlerinden biridir.

SEO analizi, anahtar kelime yerleştirme, yeni içerik oluşturma, URL optimizasyonu ve yinelenen veya düşük performanslı içeriğin kaldırılması gibi potansiyel iyileştirmeler hakkında bir ilk raporla başlayabilir. Arama sonuçları sürekli değiştiği için bu sürekli bir çabadır. Bu nedenle SEO analizi, SEO çabalarınızı sektör verilerine, rakiplere ve diğer metriklere karşı sürekli olarak ölçmek için bir anahtar kelime sıralama izleyicisinin veya bir SERP izleyicisinin kullanımını kapsar. SEO Analiz Google Sıralama Yarışması ise merakla araştırılıyor.

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması Kuralları Nelerdir?

  1. Yarışmacılar katılım için 10 ocak 2022 tarihine kadar yarışmada kullanacakları domainleri bildirmek zorundadır.
  2. Kullanılacak olan domainler son 90 gün içinde kayıt edilmiş olmalıdır. Ücretsiz dağıtılan web siteleri yarışmaya katılamaz (wordress, medium)
  3. Kullanılacak olan Domain adı daha önce başka bir amaçla kullanılmış olabilir.
  4. Katılımcılar en fazla 3 farklı domain ile yarışmaya katılabilir
  5. Katılımcılar Facebook SeoAnaliz grubuna üye olmak zorundadır.
  6. Katılımcılara 1 adet kelime öbeği verilecek ve yarışma süresi bitiminde belirtilen kelime öbeğinde google sonuçlarında hangi domain en üstte ise ona göre sıralama yapılacaktır.
  7. Katılımcılar yarışma boyunca SEO’da başarılı olmak için her türlü yöntemi kullanabilir.
  8. Backlink ve iç SEO kriterleri her katılımcının kendi tarzına göre kendisi tarafından belirlenecektir.
  9. Yarışmaya bireysel ve kurumsal olarak katılınabilinir.
  10. Katılımcıların açacağı web sitelerinde Discord Grubumuzun ilgili bölümüne ve seoanaliz facebook grubuna dış link verilmek zorundadır.
  11. Dış kaynaklara verilecek olan linkler nofollow veya dofollow olabilir.
  12. Web sitesinde kullanılacak olan script, katılımcılar tarafından kendi tarzlarına uygun olarak secilmelidir. Herhangi bir kısıtlama yoktur.

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması Ödülleri Nelerdir?

1’ciye 2000 TL 2’ciye 500 TL 3’cüye 300 TL 4’cüye 100 TL (Teselli ödülü) 5’ciye 100 TL (Teselli ödülü) SEO YARIŞMASI BAŞLANGIC VE SONUC TARİHİ: – Yarışmaya konu olan kelime öbeği 10 Ocak’ta discord grubundan duyurulacaktır. Yarışma katılımcıları 10 Ocak 2022 gece saat 00:00’a kadar katılım başvurularını discord gurubumuzdan yapmalıdır. Yarışma 11 Ocak 2022’de başlar – Yarışma 15 Mart 2022’de sonuçlanır Yarışma Sponsoru MORADAM, sonuçları takip eden 3 iş günü içinde kazananlara ödemelerini yapacaktır. Kazanılan ödüllerin Gelir vergisi kazananlara aittir.

Neden Seo Analizi Yapmalıyız?

Organik arama trafiği, dijital çağda en güçlü satış ve pazarlama kanallarından biri olmaya devam ediyor. Web siteniz, ister masaüstü ister mobil cihazdan olsun, alakalı aramalarda kolayca bulunamıyorsa, potansiyel müşterinin işletmenizi keşfetmesi için çok az yolu vardır. SEO analizi, işletmenizin günümüz tüketicisine görünür olmasını sağlamaya yardımcı olabileceğiniz metodolojidir. Aynı zamanda, çevrimiçi rekabet ortamının yanı sıra arama algoritmaları ve sonuçlarındaki yüksek değişim hızına ayak uydurabileceğiniz bir araçtır.

SEO analizinize yardımcı olacak araçlar

Bu yöntemler web sitenizin SEO analizini gerçekleştirirken faydalı olsa da, bu görevlerde size yardımcı olabilecek araçlar da vardır. Bu araçlar, işin tamamını (veya çoğunu) sizin için yaptıkları için SEO analizinizi kolaylaştırabilir.

SEMrush

SEMrush harikalar yaratır ve tüm zor görevleri sizin için yapar. Organik sıralamanız hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitenizin URL’sini girmeniz yeterlidir. Size aylık arama hacminizi, geri bağlantılarınızı, anahtar kelime sıralamalarınızı ve daha fazlasını gösterecektir. Ayrıca sayfanızın performansını rakiplerinizin performansıyla karşılaştırma seçeneğiniz de vardır. Ayrıca, geri bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olacak özel bir bağlantı oluşturma aracına da sahiptirler.

ProRankTracker (PRT)

ProRankTracker , web sitenizin sıralamasını bulma işini kolaylaştırır. Web siteniz için Google, Yahoo ve hatta Bing’de güncel bilgiler ve kolay SEO sıralama bilgileri sunarlar. Web sitenizin sıralamasını takip edebilir ve rekabette bir adım önde olabilirsiniz. Gelişmiş raporlar oluşturur ve ayrıca URL’lerinizin her biri için anahtar kelimeler önerir. Bu aracın harika yanı, halihazırda sıralamada olduğunuz ancak farkında olmadığınız anahtar kelimeleri keşfetmenize yardımcı olmasıdır.

HubSpot

Bu araç, SEO’nuzu geliştirmek için gerekli değişiklikleri yapabilmeniz için web sitenizi analiz etmenize yardımcı olur. Sitenizin performansı, mobil hazır olma durumu , SEO ve güvenlik hükümlerine dayalı olarak kişiselleştirilmiş raporlar oluşturur. Size 1-100 arasında bir puan ve hatta web siteniz hakkında detaylı bir rapor verecektir.

Ahrefs

Ahrefs, rakiplerinizin nişinizde ne için sıralandığını bulmanıza yardımcı olan harika bir araçtır. Ayrıca, onlardan daha iyi bir sıralama için ne yapmanız gerektiğine dair bir fikir verir. Araç, rakip analiziyle birlikte size web sitenizin organik arama raporunu verir.

Ayrıca, anahtar kelimeleri, anahtar kelime gezginini kullanarak keşfedebilirsiniz. Ayrıca gelişmiş raporlar ve filtrelerle size web sitesinin geri bağlantılarını gösterirler. Aynı zamanda bir sürü başka araç var.

UpCity

UpCity’nin SEO Rapor Kartı, web sitenizin rakiplerinize göre nasıl sıralandığını öğrenmenize yardımcı olur. SEO Rapor Kartı, SEO’nuzu geliştirmek için bilmeniz gereken her şeyi gösterir. Sıralama analizi, bağlantı kurma, yerinde analiz, web sitesi erişilebilirliği ve daha fazlasını gösterir. Ancak, bu raporu almak için onlara bazı iletişim bilgilerini sağlamanız gerekir.

SEO analizinin her web sitesi için şart olduğu ve düzenli aralıklarla yapılması gerektiği açıktır. Her parametreyi tek tek kontrol etmek daha ucuza gelse de, bunu başarmak neredeyse imkansızdır. Bu işi, süreci basitleştirebilecek gelişmiş araçlar yardımıyla yapmak en iyisidir.

Bu kılavuzun web sitenizin SEO analizini etkili bir şekilde yapmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Aklınıza takılan her türlü soruyu aşağıdaki yorum bölümünden çekinmeden sorabilirsiniz.

Popüler Yayınlar